Články Na poháru starosty města Chýnov, přibude štítek mužů ze Zdislavic

Na poháru starosty města Chýnov, přibude štítek mužů ze Zdislavic

V neděli 5. 8. 2018 se na fotbalovém hřišti v Chýnově sešlo 31 mužských a 16 ženských hasičských týmů. Soutěžilo se v požárním útoku O pohár starosty města Chýnov, o který bojovalo 5 nejlepších týmů ze základní části ve finále.

Borci z nedalekých Kozmic se na start postavili jako první krátce po jedenácté hodině, avšak dlouho první v pořadí nezůstali a celkově se umístili na šestnáctém místě, za které bohužel nebrali žádný bod. Ihned po odběhnutí prvního soutěžního týmu se začali na obloze všichni čerti ženit, a to se podepsalo na výkonech následujících týmů. Nejen, že se v dešti špatně závodilo, ale trať byla následně ještě měkčí než před tím. Jako v mnoha jiných sportech i zde rozhodovaly o umístění setiny vteřiny. Tři mužské týmy se vměstnaly do rozmezí tří setin sekundy, což je doba, za kterou člověk nestihne ani mrknout. Právě oněch deset milisekund rozhodlo o pořadí na druhém až čtvrtém místě, o tom, zda tým skončí na „bedně“ či si odnese pomyslnou bramborovou medaili. „Bramborové“ chotěmické družstvo ale nemuselo smutnit, protože se probojovalo do finále, kde si ještě mohlo spravit chuť a třeba i vyhrát pohár starosty města.

Po odběhnutí všech mužských týmů následovala soutěž žen, u kterých rozdíly nebyly tak těsné, ale to neznamená, že by se snad holky nepraly o každou setinku jako lvice. Právě naopak. Dámská soutěž o prvenství v celkovém pořadí THL je stejně vyrovnaná jako mužská a každý neplatný pokus nebo diskvalifikace mohl pořádně zkomplikovat cestu za titulem. Ze soutěže bohužel bylo diskvalifikováno ženské družstvo z Chotěmic z důvodu dvou „ulitých“ startů. Holky si poté zaběhly útok mimo soutěž a časomíra ukázala čas, který by stačil na druhé místo. Škoda, ale příště nám tento čas určitě ukážou i při platném pokusu.

To nejlepší na konec! Pánské finále nabídlo divákům skvělé sportovní výkony, a to nejlepší ukončení sportovního dne jaké jsme si jen mohli představit. A kdo že si nakonec odvedl putovní pohár starosty města? Vítězi finále se stali borci ze středočeských Zdislavic.

Mimo celkové pořadí týmů se ještě vyhlašoval nejlepší košař, kterým se stal Marek Palán z týmu Krotějov Sport. Nejrychlejší koš předvedla Adéla Pacltová z týmu SDH Chrbonín. Mezi muži nejrychleji sestříkl terč Jan Kučera opět z týmu Krotějov Sport a mezi ženami Klára Schorná z ústrašického týmu.

Děkujeme všem účastníkům, divákům, pořadatelům, rozhodčím a časomíře Strmilov a kdo ví, třeba za rok znovu na viděnou!

Datum vytvoření: 29.8.2018 22:37

Táborská hasičská liga 2024