Články Předposlední soutěž THL zamíchala pořadím

Předposlední soutěž THL zamíchala pořadím

Po třítýdenní přestávce se opět hasičská družstva, zapojená do táborské hasičské ligy, sešla poměřit své síly. Stalo se tak 20. září v Chotěmicích.

I přes chladné a větrné počasí se na tamním závodišti utkalo 25 týmů mužů a 11 týmů žen. Nechyběli ani největší favorité z Dvorců a Chrbonína, kteří do této soutěže vstupovali se stejným počtem bodů. To předposlední soutěž sezóny dělalo od začátku napínavou a návštěvníci se mohli těšit na to, co udělá nervozita s jednotlivými závodníky.

Soutěž zahájili muži z Chrbonínského béčka. Svůj pokus měli velice pěkně rozběhnutý, avšak poté co strojníkovi „chcípla" mašina, nemohli s časem 27.81 sekundy pomýšlet na přední příčky. V celkovém hodnocení to znamenalo 15 místo a jeden bod do tabulky. Bouřliví potlesk provázel pokus domácího áčka. I přes to, že se běhalo proti kopci a domácí levý proudař mírně prostříkal, čas 20.24 sekundy držel domácí dlouho ve vedení. V pořadí jedenáctý se na platě připravoval pokus vedoucího týmu THL Chrbonína A. Všichni diváci byli zvědaví, jak se jim útok podaří a zda bodově poodskočí Dvorcům. Při startu vypadali navenek velice klidně, ale nervozitu nakonec neunesl Michal Broum, který nezapojil rozdělovač. Chrbonínští tedy nedokončili. Ztracené body je určitě v celkovém hodnocení budou mrzet. Atak na čas domácích, kteří doposud drželi průběžně první příčku ohlásili na startu muži ze Žďáru. Jejich pokus byl velice povedený na všech postech a přítomnost nejlepších proudařů v týmu byla předvěst dobrého času. Časomíra se zastavila na hodnotě 18.94 sekundy. Petr Podlipný na levém proudu srazil terč ještě o celou vteřinu dříve, čímž se stal nejrychlejším proudařem soutěže s časem 17.84 sekundy. Útok na vedoucí příčku se tedy povedl. Do celkového hodnocení chtělo promluvit i Tučapské áčko. Ale po pomalejší vodě a zaváhání na pravém proudu se museli smířit s „bramborovou" medailí a časem 21.02 sekundy. Jako pátí se umístili muži z Kamenice nad Lipou s časem 21.67 sekundy. Ale to již na startu netrpělivě čekali na svůj pokus Dvorečtí, kteří běželi v pozměněné sestavě s Josefem Brožkem na rozdělovači. Napětí, zda se jim útok povede nebo zda dopadnou stejně jako Chrbonín, by se v ten okamžik dalo krájet. Dvorečtí ale všem ukázali, že si za prvenstvím půjdou tvrdě a čas 19.72 sekundy, který znamenal druhou příčku jim k tomu velice pomohl.

Jako již tradičně své pokusy divákům po mužích předvedli i ženy. A bylo se na co dívat. První se na start postavili domácí ženy Chotěmice A. S časem 22.09 sekund postavili laťku vysoko. Čas jim přinesl třetí místo. Ale to již na startu byli připraveny ženy z Dvorců A, které vedou celkovou tabulku právě před Chotěmicemi A. Jejich útok byl pěkně rozběhnutý a holky útočili i na hranici 19-ti sekund, když nejrychlejší proudařka Lucie Nováková srazila terč v čase 18.71 sekundy. Avšak drobné zaváhání na levém proudu zastavil časomíru na 19.70 sekundy, ale i to stačilo na vedoucí příčku. Do pořadí ještě mohli promluvit ženy z Nové Včelnice. Po jejich pokusu se stopky zastavili na hodnotě 21.75 sekundy a tedy výsledné druhé místo.

Po ženách se ještě běželo finále mužů, což znamená zkrácení tratě na 2B tedy 80 metrů. Finále se účastnilo 5 nejrychlejších týmů základního kola a jedno losované, kterým se stalo „vytuningované" (jak o sobě sami prohlásili) družstvo Chrbonína A, kteří tímto dostali možnost reparátu. Tentokrát již svůj pokus zvládli a časem 17.47 sekundy se umístnili na třetí příčce. Druzí ve finále skončili muži ze Žďáru. A to časem 15.96 sekundy jen těsně za domácími muži Chotěmice A, kteří svůj vydařený pokus zvládli za 15.91 sekundy a stali se tak na domácí půdě vítězi finále.

Před poslední soutěží, která se koná 27.9.2008 ve Zhoři u Tábora má bodovací tabulka tuto podobu. V mužích vedou Dvorce se 148 body před Chotěmicemi A (138 bodů) a Chrbonínem A, který nebodoval a má tedy 131 bodů. Na přední příčky mohou pomýšlet i muži ze Žďáru (125 bodů) a Tučap A (117 bodů).

U žen je stav následující. Vedoucí příčku si upevnili Dvorce A, které mají 79 bodů a 10-ti bodový náskok před druhými Chotěmicemi A (69 bodů), tedy téměř jisté první místo. Třetí jsou Dvorce B s 52 body. Před poslední soutěží ve Zhoři u Tábora je boj o první místa stále otevřen a to i z důvodu škrtání tří nejhorších výsledků týmu.

 

Datum vytvoření: 22.9.2008 6:02

Táborská hasičská liga 2024