Články Titul padl do správných rukou

Titul padl do správných rukou

11. října hasiči z Chrbonína všem ukázali, že umí nejen vyhrávat, ale i se z vítězství radovat. A o svou radost z prvenství v seriálu Táborské hasičské ligy se chtěli podělit nejen s kamarády z konkurenčních týmů, ale především s těmi, kteří jim k tomuto vítězství pomohli.

Proto se rozhodli uspořádat „Chrbonínský dostřik 2008“. Na tuto soutěž bylo pozváno 5 nejlepších mužských týmů letošního ročníku a 3 ženské týmy.

Samotná soutěž se nesla ve velmi uvolněném duchu. Srandičky před zahájením, během něj, při soutěži i po ní. Během celého dne teklo pivečko proudem, čuník se krásně otáčel a ani počasí si nemohli domácí objednat lépe. Nicméně šlo hlavně o to, pořádně si dnešní den užít a zazávodit si s těmi nejlepšími. Uvolněná atmosféra byla vidět všude. Ale pořadatelé nenechali nic náhodě, a vybraným jedincům z řad závodníku vždy před startem dali nadýchat do balónku. Ten kdo nenadýchal, nebyl na start vpuštěn.

img 

Na hladký průběh soutěže dohlížel nekompromisní rozhodčí Jarda.

img 

Soutěž odstartovalo domácí áčko. Svým pokusem všem přítomným dokázali, že prvenství nezískali náhodou. Po rychlé vodě se strmilovská časomíra zastavila na hodnotě 15.93 sekundy. Tento čas jim zajistil dlouhou dobu vedení.

img 

Celá soutěž se běhala na 2B, tedy muži běhali na stejnou vzdálenost jako ženy. I proto se jako druhé na start postavily ženy z Dvorců „A“. Také ony předvedly své kvality a časem pod 20 sekund obhájily své prvenství v THL. Jejich výsledný čas 19.29 sekundy jim vynesl 6. místo. Ale to již na startu stál horký favorit tohoto srandamače, muži ze Žďáru. Také jejich útok vypadal nadějně, ale nejlepší proudař THL Petr Podlipný, neměl svůj den a po velkém prostřiku se divákům Petr Podlipný - SDH Žďár

ukázal čas 20.03 sekundy a 8. místo. Naštěstí si prý tímto kropením vybral na další rok, tak se můžeme těšit na jeho parádní časy v příští sezóně. Jako další se na plato připravili domácí muži „B“. Také jejich útok byl proveden se vší parádou. A dokázali to i časem 18.32 sekundy a 5. místem. Další z řad týmů něžnějšího pohlaví se představily ženy z Chotěmic. Bohužel i jejich pravá proudařka se více věnovala zalévání trávníku než sražení terče. Naopak Marcela Fialová na proudu levém srazila terč v čase 18.79 sekundy. Ale nakonec se stopky zastavily na hodnotě 21.19 sekundy a tedy 9. místo. Šestí se na start postavili muži z Dvorců. I oni předvedli, jak jim to letos běhá, a časem 16.29 sekundy si zajistili 3. místo. Chrbonín měl své žhavé želízko i mezi ženskými týmy. Těm se ale útok moc nepovedl a zůstaly poslední s časem 30.74 sekundy. To o poznání rychleji svůj pokus zaběhli muži z Tučap. Ti se s časem 17.73 sekundy umístili na bramborovém 4. místě. Jako 9. se na startu připravovali muži z Chotěmic. Svým pěkně rozběhnutým pokusem útočili na doposud vedoucí Chrbonín „A“, který nakonec o 32 setin sekundy zdolali a stali se tak vítězi tohoto klání.

img 

Na startu ještě čekaly ženy z Dvorců „B“ a muži Chrbonín „C“. Ženy z Dvorců „B“ opět útočily na své soupeřky z áčka, ale stejná kuriozita jako na poslední soutěži ve Zhoři se již neopakovala. Zůstaly jen těsně za svými kolegyněmi a to s časem 19.46 sekundy na 7. místě. A na závěr prvního kola se předvedli i muži z Chrbonínského céčka. Těm se podařilo terče srazit v čase 23.56 sekundy, což jim stačilo jen na 10 místo.

Po odběhnutí prvního kola se vše opakovalo, akorát s menším rozdílem. Žádný závodník nemohl běhat na svém klasickém postu. V praxi to vypadalo tak, že proudaři šli na zadek a košař s naběračem běželi proudy. A tak to pokračovalo celým týmem. K vidění byly opravdu nezapomenutelné kousky. Nynější košaři neustále napodobovali s velkým úspěchem delfína Tomáše Drdy z Chrbonínského áčka. Ale žádnému z týmů se své nové proudaře nepodařilo zalít. Nicméně všichni zúčastnění předvedli své kvality a chuť bojovat. Také díky tomu všichni své pokusy úspěšně dokončili. Nejlepším „naruby týmem“ se stali muži z Dvorců s dosaženým časem 19.53 sekundy.

img 

Podle hesla „to nejlepší nakonec“ se divákům předvedl dream team ve složení.

img 

Koš - Jarda (časomíra Strmilov)
Naběrač - Šmol Martin (sponzor THL)
Stroj obsluhovala Dáďa Krchová
Béčka - Ruda (časomíra Strmilov)
Rozdělovač - paní Helenka (časomíra Strmilov) a Pavel Novák (SDH Dvorce)
Pravý proud-Krch Jan (velitel SDH Chrbonín)
Levý proud nejúžasnější starosta obce Chrbonín.

img 

Diváci tento tým od samého začátku povzbuzovali hlasitým potleskem a pokřiky zúčastněné hnaly kupředu. Ti se jim odměnili nevídaným představením. Jarda vystřihl delfína jak z učebnice, Martin svým přirážením zlil půlku přihlížejících, strojnici taktéž není co vytknout, Ruda se béčka zhostil bravurně, paní Helenka po boku Pavla běžela tak rychle až se jí zapalovala lejtka (asi to bylo Pavlem). Na pravém proudu Honza Krch běžel excelentně no a pan starosta běžel také excelentně, ale jen kousek. Pak ho musel pro nemohoucnost zaskočit přihlížející divák. Jinak známka z celkového dojmu provedení útoku musí být jednoznačně jednička s hvězdičkou.

To bylo ze soutěžního dne vše až na vyhlášení. Celkově tedy zvítězili muži z Chotěmic, druzí muži z Chrbonína A a na místě třetím byli vyhlášeni muži z Dvorců. Mezi ženami se na prvním místě umístily Dvorce A, druhé Dvorce B a třetí skončily Chotěmické ženy .Ještě byl vyhlášen největší abstinent soutěže, kterým se stal Jarda Bílý z Chotěmic. Naměřeno 0,00 promile alkoholu. A nejdisciplinovanějším soutěžícím se stal Mirek Kazda, kterému byly naměřeny rovné dvě promile před útokem.

img 

img 

Tímto se všichni aktéři přesunuli do nedaleké klubovny, kde na ně již čekalo občerstvení. Tam se tancovalo a veselilo až do ranních hodin.

Nezbývá než ještě jednou pogratulovat mužům z Chrbonína k zisku titulu v Táborské hasičské lize a poděkovat jim za uspořádání této přátelské soutěže s posezením. Která se velice povedla a všichni přítomní si ji určitě náramně užili.

Datum vytvoření: 15.10.2008 6:55

Táborská hasičská liga 2024