Články Hasičkám z Dvorců byla zima, požární útok zvládly pomaleji

Hasičkám z Dvorců byla zima, požární útok zvládly pomaleji

Krátošice - Únava, chladno a déšť se podílely na čtyřsekundovém propadu dobrovolných hasiček z Dvorců oproti jejich běžnému výkonu. I přes nepřízeň počasí se ale dívky zúčastnily.

Stejně jako členové dalších 36 týmů bojovaly v noční soutěži v Krátošicích o prvenství.
Ve 20,30 hodin vyrazil s hadicemi ke stroji první tým děvčat a noční soutěž v rámci táborské ligy odstartovala. „Soutěží se v požárním útoku na čas. V noci se v Krátošicích závodí poprvé," řekl starosta Václav Mašek.
„Čekaly jsme, že to bude lepší. Běžně dáváme „osmnáctky". Houpala voda, byly jsme zmrzlé a taky unavené z odpolední soutěže v Soběslavi," připustila hned po závodu Markéta Valentová z týmu A SDH Dvorce. Nakonec s časem 22,08 sekund skončily na čtvrtém místě. O více než jednu vteřinu je v krátošické noční soutěži předčili dívky z Chotěmic, které dívčí ligu nakonec vyhrály.
Téměř polovina zúčastněných týmů měla v sobotu již jeden závod za sebou. Odpoledne se v té samé disciplíně utkaly v Soběslavi. Výsledky se jim sčítaly a odměnou byl vítězům pohár, který si za muže odnesli dobrovolní hasiči z Chrbonína a dívčí družstvo B SDH Dvorce.
Svůj výkon předvedlo v Krátošicích osm ženských týmů a terč se posunul o 20 metrů dál. Náročnější trasou si prošlo v soutěži 29 družstev mužů, z nichž nejlépe obstál s časem 18,14 sekund SDH Źďár.

Datum vytvoření: 18.8.2008 13:07

Táborská hasičská liga 2024