Články Hasiči útočili ve dne i v noci

Hasiči útočili ve dne i v noci

Počasí bylo v sobotu 16. srpna takzvaně pod psa, přesto čekal týmy hasičů, přihlášené do Táborské hasičské ligy ten den pořádný záběr.

Přes den hasičská soutěž v Soběslavi a pak ještě noční soutěž v Krátošicích. Tamější hasiči se jednak inspirovali oblíbenou noční hasičskou soutěží v Tučapech, jednak pro svou soutěž o pohár starosty, která je jednou ze zastávek třináctidílného seriálu Táborské hasičské ligy, už těžko hledali volný sobotní trmín přes den.

Noční soutěže v požárním útoku se v sobotu zúčastnilo 27 mužských týmů, dorazili i hosté z Jindřichohradecka nebo Pelhřimovska. Ženských týmů se na start postavilo osm.

Podle zákona schválnosti se útok krátošickým mužům nevyvedl, přitom právě doma doufali v dobrý výsledek, který by je posunul z dosavadní sedmé příčky hasičské ligy.
Domácí zůstali mimo hodnocená mužstva bez bodů a musejí se tedy soustředit na další zbývající soutěže.
Mezi muži se stalo vítězem mužstvo ze Žďáru, které i v chladu a dešti dokázalo zaběhnout výsledek těsně nad 18 vteřin. Následovali muži Markvarce a z obce Kámen. Nejlepší tým z táborského okresu okresu byl čtvrtý a toto umístění patřilo mužům z Chotěmic, za nimi skončil Chrbonín "A" a áčko Tučap. Chotěmickým se na noční soutěži vůbec dařilo - ženy si odvezly dokonce prvenství. Za nimi následoval ženský tým Dvorce "B" a třetí byly ženy z Rozseče.

Příležitostí pro další útok, nejen požární, ale i na vyšší pozice v tabulce Táborské hasičské ligy je následující soutěž 23. srpna v Nedvědicích.

Datum vytvoření: 20.8.2008 6:18

Táborská hasičská liga 2024