Články První nedělní soutěž THL se konala ve Slapech

První nedělní soutěž THL se konala ve Slapech

Dne 26.6. odstartovala první nedělní soutěž Táborské hasičské ligy. Ještě než si představíme soutěžní den, přesuneme se o pár hodin dříve. Jako každý rok se mohly týmy naladit na sobotní Summer party. Všichni účastníci jistě ví, že díky počasí by se lépe hodil název Winter party. Bouřka a déšť ale nikoho na akci neodradili. Nálada byla skvělá a všichni se dobře bavili. Za celé SDH Slapy bychom rádi poděkovali všem, kteří se zúčastnili. Speciální poděkování si zaslouží Jarda Hájek za neuvěřitelnou energii do ranních hodin.

Vůně česnečky a bramboráků ráno probudila všechny účastníky předešlé noci. V 10 hodin dopoledne začaly přijíždět týmy z Táborska a okolí. Celkem se do soutěže zapojilo 36 týmů v kategorii mužů, 16 týmů v kategorii žen a pro překvapení všech dorazilo i 5 týmů veteránů. 

Očekávaným favoritům nedělní klání vůbec nepřálo.  V popředí se umístil tým Stoklasné Lhoty, který zastavil časomíru v čase 17:25. Tento čas se nakonec ukázal jako vítězný. Sedmnáctkové časy ještě zdolaly  Daměnice s časem 17:68 a Milenovice s časem 17:73. Čtvrté místo obsadila radóst z Českého Rudolce a borci z Kamenice nad Lipou brali místo páté.

Krátká pauza na občerstvení naznačovala, že na řadu přijde kategorie žen. První místo suverénně obsadily holky ze Dvorců, které letos ještě nezaváhaly a na pravém proudu měly čas 16:83. Celkově dokázaly zastavit terče v čase 17:08. Druhou příčku v čase 18:28 zdolala děvčata z Ústrašic. Na třetím místě se umístily holky z Chotěmic s výsledným čase 18:42. Bramborou pozici bral tým děvčat z Nové Včelnice s časem 18:92. Součástí tohoto týmu byla nejrychlejší košařka nedělního odpoledne Kája Sedláčková, které se podařilo nasadit koš v čase 4:44. Pátou pozici obsadily domácí Slapy s časem 19:11.

Zajímavostí byla kategorie veteránů. Na zlatou příčku dosáhl tým z Chrbonína, následoval tým domácích mužů Slapy C a muži z Obory. Další týmy veteránů své pokusy o útok nedokončily.

Putovní pohár, o který se celý den bojovalo, vyhráli ve finále chlapi z Kamenice nad Lipou. Ostatní týmy, které na putovní pohár nedosáhly mohou zkusit své štěstí opět za rok.

Všem zúčastněným týmům děkujeme a přejeme hodně štěstí v dalších soutěžích Táborské hasičské ligy.

SDH Slapy

Datum vytvoření: 6.7.2016 21:09

Táborská hasičská liga 2024