Články Na noční dráze v Krátošicích rozhodla jediná šestnáctka

Na noční dráze v Krátošicích rozhodla jediná šestnáctka

Táborská hasičská liga se přehoupla do druhé poloviny letošního roku v noci z 30. na 31. července v Krátošicích. Místní hasiči pořádali soutěž, která byla osmým pokračováním 14 dílného seriálu Táborské ligy. Dorazilo 47 mužských a 22 ženských týmů, tedy ještě o jedno družstvo více než začátkem července na noční soutěži v Tučapech. Ta bohužel propršela, zatímco v Krátošicích se soutěžilo pod hvězdnou oblohou se vším, co k nočnímu klání patří.

Nejprve odběhly svou soutěž ženy, kde hasičky z Dvorců nenechaly nikoho na pochybách, proč vedou v Táborské hasičské lize i v průběžném pořadí. S časem 17,31 vyhrály. Před nimi startovaly ženy z Chotěmic, které zaběhly také vynikající čas 17,63. V tu chvíli to byl rekord noční tratě, ten ale po vystoupení hasiček z Dvorců padl a ženy z Chotěmic si odvezly druhé místo. Pak už padly jen tři osmnáctky. Třetí byly ženy Bezděčína, čtvrté Daměnice a páté Slapy.

Mužská soutěž trvala hluboko přes půlnoc. Hned jako šestí startovali favoriti z Chotěmic, kteří vedou průběžný žebříček THL. Dali čas 17,46 a ten dlouho nikdo nepřekonal. Největší obavy měli Chotěmický z tradičního rivala Žďáru. Ten ale zaběhl čas 18,81 a všechno naznačovalo tomu, že muže z Chotěmic nikdo nepřekoná. První místo si ale nakonec vybojovali muži z Bohdalína, kteří zaběhli jako jediní čas pod sedmnáct sekund a postarali se o rekord trati časem 16,81. Chotěmický se tedy nakonec umístili na druhém místě. Třetí místo si zasloužili muži z Chýnova časem 17,80. Čtvrté místo obsadil Šipoun a páté Zdislavice. V kategorii PS12 vyhráli stejným časem ženy i muži z Chotčin.
Soutěž v Krátošicích skončila před třetí hodinou ranní po vyhlášení výsledků.

Datum vytvoření: 10.8.2016 16:34

Táborská hasičská liga 2024