Články Kdyby Dvorce byly bez deště, nebyly by to Dvorce. Sezóna 2019 zahájena!

Kdyby Dvorce byly bez deště, nebyly by to Dvorce. Sezóna 2019 zahájena!

Dne 11.5.2019 se konal XVIII. ročník hasičské soutěže v požárním útoku ve Dvorcích, zároveň tak odstartoval XIII. ročník Táborské hasičské ligy. Jak už bývá pravidlem, ve Dvorcích nechyběl déšť, avšak velkou změnu, oproti předchozím ročníkům, domácí pořadatelé nachystali pro soutěžní družstva na základně, kde na ně místo betonu čekal asfalt. Do Dvorců přijelo porovnat síly v mužském klání 30 týmů, v ženském 15, do kategorie veteránů se přihlásilo družstev sedm.  

Startovní listina mužů byla nabita kvalitními týmy, favoritů bylo hned několik. Nepopiratelně jedním z nich bylo i družstvo chlapů z Bohdalína. Bohdalín nikoho nenechal na pochybách a obhájil zde své loňské vítězství. Za čas 16,92s si tak odvážel první příčku. Tak jako se přihlásili do startovní listiny, tak se rovněž i umístili, aneb řeč je o týmu mužů ze Špona Chářovice, kteří s časem 17,14s obsadili druhou příčku. Zároveň si odváželi ocenění za nejrychlejšího proudaře. Jejich PP srazil terč v čase 16,36s. V závěsu za nimi s časem 17,32s na třetím místě skončili muži z Kamenice nad Lipou. Shodně v čase 17,49s stopli časomíru muži z Drahňovic a Dobronic. O lepším umístění však vždy rozhoduje čas rychlejšího proudaře. Pravý proudař z Drahňovic srazil terč již v čase 16,97s, a tedy čtvrté místo brali hoši z Drahňovic. Páté místo náleželo Dobronicím.

V ženské kategorii přijelo poměřit síly hned na patnáct týmů. Konkurence, tak jako tomu bylo v mužském klání, byla veliká. O nepodařených útocích rozhodovaly drobnosti, které k začátku sezóny pochopitelně patří. Scénář prvního místa byl obdobný jako u mužů, respektive domácí tým žen Dvorce „A“ obhájil své loňské vítězství a s časem 17,47s ukořistil první místo. Na paty jim však šlapaly ženy z Bezděčína. Velice slibně rozběhnutý útok však pokazil prostřik pravé proudařky. Za čas 18,38s si tak odvážely druhé místo, zároveň s tím rovněž ocenění za nejrychlejší proudařku, Denisa Chládková zastavila časomíru v čase 17:06s. Třetí místo obsadily ženy z Nové Včelnice s časem 19,05s. Na čtvrtém místě se umístily ženy z Chválkova (19,61s) a pátou příčku si odvážely ženy ze Zdešova (20,07s).

V klání veteránů rozhodovaly o pohárová umístění pouhé setiny.  Nejrychlejší útok předvedli muži ze Želče a s časem 18,14s si tak odváželi pohár za první místo. Druzí se umístili muži z Lomu s časem 18.17s. Jako třetí skončili domácí dvorečtí veteráni s časem 18,27s.

Do finále se dostalo pět mužských týmů - Bohdalín, Kamenice nad Lipou, Drahňovice, Skrýchov a Krotějov Sport. Ve finálovém kole si spravil chuť Krotějov sport, který v hlavní části soutěže nepředvedl výkon dle svých představ. Ve finále však zastavil časomíru v čase 14,79s a stal se vítězem. Druhé místo náleželo mužům z Bohdalína za čas 16,01s. Neúspěchem skončili muži z Kamenice nad Lipou, Drahňovic a Skrýchova.

Sezóna 2019 byla zahájena. Před námi je však ještě dlouhá cesta v podobě následujících třinácti kol. Závěrem bych ráda z Dvorců poslala přání brzkého uzdravení do Slap.

Jak jistě všichni víme, hasičský sport je krásný, avšak umí být velice nebezpečný a sebemenší zaváhání může mít fatální následky. Buďte na sebe všichni opatrní, nepřekračujte své limity, dělejme to hlavně pro radost. Zdraví je to nejcennější, co máme. 

Datum vytvoření: 16.5.2019 18:09

Táborská hasičská liga 2024